Saps com protegir de les baixes temperatures als teus fills a l’hivern?

En primer lloc cal destacar que parlem sempre de nens sans, que tinguin un bon estat nutricional.

Els nens de primerenca edat són més vulnerables al fred que els adults. És molt important mantenir una temperatura constant en la nostra llar, especialment en el bany i en la seva habitació que han d’estar a 21 graus centígrads.

Com protegir un nadó?

El sistema immunitari dels nadons no està prou desenvolupat i això els fa ser més vulnerables per contraure processos respiratoris infecciosos. Per això, és imprescindible abrigar bé en temperatures baixes i protegir el cotxet amb un plàstic adequat en els passejos diaris.

Pel que fa a la banyera és freqüent que tiriten ja que generen una pèrdua de calor més brusca que els adults. Pel que, la banyera no s’ha d’allargar en temps i és recomanable utilitzar diverses tovalloles i / o barnús per contrarestar aquesta pèrdua molt ràpid.

Un altre tema important és que els nadons tendeixen a destapar a la nit amb freqüència pel que recomanem pijames de cos sencer o sistemes de calefacció complementaris, sense abusar i amb un humidificador per evitar la sequedat de les seves mucoses.

Parlant de sequedat , la pell d’un nadó a l’hivern té tendència a assecar-se pel que és necessària una bona hidratació de la mateixa.

Com protegir un nen o nena esportista ?

nino-deportista

Els nens freqüentment, llevat que coneguin tècniques de respiració pel nas , quan fan esport respiren per la boca. Això els fa especialment susceptibles a contraure processos respiratoris infecciosos. L’aire no s’escalfa en les fosses nasals i entra molt fred. Per això, recomanem l’ús de mocadors o peces esportives específiques que els tapi la boca però que els permeti una respiració normal. Aquests mocadors fan que l’aire entre més calent.

Un cop acaben la seva activitat esportiva i sobretot si estan suats és recomanable que abriguin més aviat millor per no agafar fred ja que el refredament fa augmentar el risc d’infecció.

És molt important Recorda que l’ús irracional d’antibiòtic -que serveix únicament per combatre les infeccions bacterianes- pot ocasionar la destrucció de la flora bacteriana i afavorir el creixement de microorganismes patògens resistents , a més de tornar ineficaços.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.