Diferències entre amigdalitis, faringitis o mal de coll

Normalment utilitzem els termes mal de coll, faringitis i amigdalitis indistintament, però cal tenir clar que no són la mateixa cosa.

Avui anem a intentar explicar-vos les diferències, Amigdalitis es refereix a les amígdales que estan inflamades. Parlem de Faringitis quan és una infecció causada per un tipus específic de bacteri, en est caso estreptococ. Altres causes de mal de coll són els virus, i aquests sol poden causar inflamació de la gorja al voltant de les amígdales però no de les amígdales en si.

Amigdalitis

El més normal és que en bebès, nens petits i nens en edat preescolar, la causa més freqüent de mal de coll sigui una infecció viral. En aquest cas no es necessita cap medicina específica quan el responsable és un virus, i el nen hauria de millorar en un període de set a deu dies.

La majoria d’infeccions de la gorja són contagioses, transmetent-se principalment per l’aire en petites gotes d’humitat o a les mans dels nens o adults infectats. Per aquesta raó, té sentit mantenir al teu fill allunyat de les persones que tenen símptomes d’aquesta afecció. No obstant això, has de saber que la majoria de persones són contagioses abans que els primers símptomes apareguin, així que realment no existeix una forma pràctica d’evitar que el seu fill es contagiï de la malaltia.

En el passat, quan un nen tenia diverses infeccions de gorja, era probable que se li traguessin les amígdales en un intent per evitar més infeccions. Però aquesta operació, cridada amigdalectomía, ara solament es recomana per als nens summament afectats. Fins i tot en els casos difícils, on hi ha infeccions repetides, el tractament amb antibiòtic sol ser la millor solució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.