Farmaciola d’hivern

Farmàcia Montaner

A casa és important tenir sempre a mà una farmaciola amb les coses bàsiques per poder tirar mà en cas necessari.

El normal és tenir una farmaciola amb alcohol, cotó, benes, esparadrap, povidona iodada, aigua oxigenada, termòmetre i la medicació crònica de la família i aquells medicaments habituals per atendre una urgència que no necessita atenció mèdica.

Aquesta farmaciola s’anirà veient modificat en funció de l’estació de l’any o de les necessitats que vagin sorgint.

Per exemple, la farmaciola d’hivern hauria de contenir medicaments per paliar la febre, la tos, la mucositat, la congestió nasal, la rinorea, la irritació de gola, cremes per protegir-se del fred…Les baixes temperatures propicien l’aparició de refredats, estats gripals, sequedat a la pell…

Els medicaments que tenim a casa s’han d’administrar de manera responsable, sota el consell del farmacèutic o que hagin estat prescrits pel metge per poder atendre una situació de trastorn menor de salut.

Medicaments de la farmaciola d’hivern:

Antitèrmics, analgèsics, expectorants, antiestamínics, mucolítics o antisèptics bucofaríngeos per suavitzar la irritació de la gola.

També és important disposar de hidratants corporals, labials i nutrició per a les mans, doncs l’agressió del fred afecta a la pell.

Nota: no oblidis revisar la caducitat i la conservació dels medicaments que conté la farmaciola. Si els tens caducats, porta’ls a la farmàcia doncs disposem de contenidors per a ells.

Bona salut!

Comenta


*

Contáctanos

Gracias por contactar con nosotros. Te contestaremos lo antes posible.