Hidratació adequada de la pell

Es diu que la pell és el mirall de l’ànima, ja que té una relació directa amb la nostra salut  i el nostre benestar. La pell, l’òrgan més gran i extens del nostre cos, és la barrera natural que ens protegeix dels microorganismes externs i les substàncies químiques irritants.

Actualment, l´estil de vida occidental, la pol.lució de les ciutats i els canvis ambientals són alguns dels principals factors que poden contribuir a la deshidratació de la pell i ajudar a agreujar-ne les patologies.

EL NOSTRE ESTIL DE VIDA POT INFLUIR EN L´ESTAT DE LA PELL, PROVOCAR-NE LA DESHIDRATACIÓ I AGREUJAR-NE LES PATOLOGIES.

L´estructura de la pell té tres capes ben diferenciades: l´epidermis, la dermis i la hipoderma. (la primera és la capa més externa, la segona és la capa mitja i la tercera és la més profunda i la que proporciona aïllament del fred i de la calor exterior.

La pell està en un estat d´equilibri continu, no obstant això, no deixa de ser un estat fràgil en què factors interns (edat, herència, genètica d´una pell seca, etc.) i externs (fred, calor, humitat, agents irritants, vent…) poden trencar aquest equilibri i donar lloc a problemes de pell seca o extraseca i provocar picor, desig de gratar-se i una possible sobreinfecció cutània.

Per aconseguir una pell hidratada, i per evitar patologies pròpies de la pell, és molt important hidratar correctament la pell que té deteriorada la seva funció barrera.

Hidratar la pell amb emol.lients que continguin àcids grassos omega 3 i 6 afavoreix l´estabilitat de la barrera cutània i així s´evita la penetració de possibles agents irritants i microorganismes, es redueix la pèrdua transepidèrmica de líquids i es contribuieix a una millor hidratació de la pell.

A la farmàcia, es troba tractaments que ajuden a reequilibrar la hidratació de la pell gràcies a la combinació dels àcids grassos omega 3 i l’oli d’onagra (omega6) que cuiden i protegeixen la pell seca sense cloure’n el porus. A més, incorporen les últimes innovacions en recerca cosmètica com, per exemple, micoplata pura, que és un actiu natural, innocu per a nosaltres, però efectiu contra els bacteris nocis. La combinació d´aquests ingredients ajuden a protegir i mantenir el balanç natural de la flora bacteriana de la pell, crea un escut cutani davant dels microorganismes patògens i evita així la possible sobreinfecció cutània produïda sobretot per gratar-se. D’aquesta manera, ajudem a nodrir, restablir i protegir l’equilibri perfecte de la pell.

Font: Fedintia. La revista de les farmàcies n.12