Incrementa el numero de picadures de mosquit en la última década

Farmàcia Montaner

Els mosquits es desenvolupen preferiblement en ambients humits, per això les zones més afectades són les costaneres encara que també en algunes zones muntanyenques de l’interior.

En l’última dècada s’ha incrementat el nombre de picades de mosquits en part a causa de la globalització del transport a nivell mundial ha incrementat la possibilitat d’aparició de noves espècies de mosquits provinents d’altres latituds, com el Aedes Albopictus (o mosquit tigre), provinent d’Àsia, que produeix un major nombre de picades.

En qualsevol cas, es descarta qualsevol epidèmia. Al nostre país els mosquits no són vectors de malalties com el paludisme o el dengue, pròpies d’un clima tropical, i les picades, encara que molestes, no solen ser greus, excepte en explicats casos d’al·lèrgia o hipersensibilitat.

Per protegir-se de les picades, des del nostre blog us recomanem proveir-se amb repel·lents específics en els viatges a destinacions de platja, especialment en les persones que siguin més sensibles a les picades dels mosquits. Un bon repel·lent ha de contenir un principi actiu eficaç i una concentració que ofereixi una protecció suficient per evitar les aplicacions repetides. En els viatges a països de clima tropical, a part de l’ús de repel·lents d’insectes, suggerim recórrer a la consulta del metge, doncs pot ser necessari l’ús de determinades bovines o fàrmacs per a la prevenció de malalties.

Comenta


*

Contáctanos

Gracias por contactar con nosotros. Te contestaremos lo antes posible.