La flora intestinal

Farmàcia Montaner

La flora intestinal és un conjunt de microorganismes que viuen en perfecta simbiosi en el nostre intestí. Està composta per aproximadament cent bilions de bacteris beneficiosos, una xifra deu vegades major que el nombre de cèl·lules presents en els nostres cos. Aquests bacteris pertanyen a entre cinc-centes i mil espècies de diferents i el 95% d’elles viuen en el còlon. (font: cinfasalud)

 

La funció principal de la flora intestinal és la de defensar a l’organisme enfront dels bacteris, virus i malalties.

 

També fa possible que tot el sistema digestiu funcioni com ha de fer-lo i col·labora en la producció de vitamines i absorció de minerals.
És necessari cuidar la nostra flora intestinal mitjançant bons hàbits d’alimentació. Molta fibra, poca carn, greixos i sucres.
L’exercici i el no fumar ni ingerir alcohol també ajuden un bon funcionament de la flora intestinal.
A partir d elos 60 descendeix el nombre de bacteris beneficiosos així que hem de tenir més cuidat d’ella a partir d’aquesta edat.
La flora intestinal pot veure’s alterada per: consum d’antibiòtics (el seu ús és bo per a casos d’infecció però poden alterar-la) i viatjar a altres països perquè els nostres hàbits alimentosos varien de forma notòria i pot provocar restrenyiment, diarrees…
És bo ingerir líquids en abundància, prendre lactis i derivats i anar de forma habitual al bany.

 

Consulta’ns en la farmàcia. Podrem aconsellar-te a com millorar-la i fins i tot a prevenir i mitigar molèsties intestinals recorrent a complements nutricionals que augmentin el benestar digestiu.

Contáctanos

Gracias por contactar con nosotros. Te contestaremos lo antes posible.