Peus perfectes i molt cuidats

Els peus esdevenen un punt vulnerable per diverses raons:

  • És sabut que la hiperglucèmia de llarga durada perjudica les parets dels vasos sanguinis: les artèries i les venes (vasculopatia). Això dificulta l’oxigenació dels teixits i els fa menys vitals a l’hora de lluitar contra les infeccions, de cicatritzar alguna nafra, etc.
  • Les terminacions nervioses, especialment les responsables de la sensibilitat, també queden progressivament malmeses perquè estan deficientment vascularitzades (neuropatia), fet que provoca una pèrdua de sensibilitat (peus com de suro, lesions inadvertides, etc.).

La concurrència de vasculopatia, neuropatia i infecció, com a complicació associada, és la causa més important d’amputació, tan sols per darrere dels traumatismes.

Per evitar aquesta situació, l’estil de vida i les mesures higièniques tenen una influència determinant. La prevenció amb l’adopció de conductes saludables és fonamental.

Consells bàsics i imprescindibles per tenir cura dels peus:

Bany calent

Submergeix-los en aigua calenta amb sal gruixuda durant mitja hora. Els teus peus estaran molt més descansats i relaxats.

Bany calent i fred

per complementar el pas anterior cada 15 dies un bany calent d’uns minuts i després aigua freda!. Això farà que la teva circulació vagi molt millor.

Pedra pómez: indispensable!

Una vegada per setmana utilitzar després de dutxar-se o de fer el bany calent.

Massatges

masajear amb crema hidratante farà que es relaxin i disminueixin les dureses.

Caminar descalços tot el que puguem.