Saps com protegir de les baixes temperatures als teus fills a l’hivern?

Farmàcia Montaner

En primer lloc és necessari destacar que parlem sempre de nens sans, que tinguin un bon estat nutricional.

Els nens de primerenca edat són més vulnerables al fred que els adults. És molt important mantenir una temperatura constant en la nostra llar, especialment en el bany i a la seva habitació que han d’estar a 21 graus centígrads.

Com protegir a un bebè?

El sistema immunitari dels bebès no està suficientment desenvolupat i això els fa ser més vulnerables per contreure processos respiratoris infecciosos. Per això, és imprescindible abrigar-los bé en temperatures baixes i protegir el cotxet amb un plàstic adequat en els passejos diaris.

Respecte a la banyera és freqüent que tiriten ja que generen una pèrdua de calor més brusca que els adults. Pel que, la banyera no ha d’allargar-se en temps i és recomanable utilitzar diverses tovalloles i/o barnús per contrarestar aquesta pèrdua molt ràpid.

Un altre tema important és que els bebès tendeixen a destapar-se a la nit amb freqüència pel que recomanem pijames de cos sencer o sistemes de calefacció complementaris, sense abusar i amb un humidificador per evitar la sequedat de les seves mucoses.

Parlant de sequedat, la pell d’un bebè a l’hivern té tendència a assecar-se pel que és necessària una bona hidratació de la mateixa.

Com protegir a un nen o nena esportista?

nino-deportista

Els nens freqüentment, tret que coneguin tècniques de respiració pel nas, quan fan esport respiren per la boca. Això els fa especialment susceptibles a contreure processos respiratoris infecciosos. L’aire no s’escalfa en les fosses nasals i entra molt fred. Per això, recomanem l’ús de mocadors o peces esportives específiques que els tapi la boca però que els permeti una respiració normal. Aquests mocadors fan que l’aire entre més calent.

Una vegada acaben la seva activitat esportiva i sobretot si estan suats és recomanable que s’abriguin al més aviat possible per no agafar fred ja que el refredament fa augmentar el risc d’infecció.

És molt important recorda que l’ús irracional d’antibiòtic – que serveix únicament per combatre les infeccions bacterianes – pot ocasionar la destrucció de la flora bacteriana i afavorir el creixement de microorganismes patògens resistents, a més de tornar-se ineficaços.

Comenta


*

Contáctanos

Gracias por contactar con nosotros. Te contestaremos lo antes posible.